2009-01-22

Tonhalas tészta, tenger gyümölcseivel





 
Bavette tésztával


Hozzávalók

40 dkg tészta (legjobb a fekete tészta, de ha nem beszerezhető akkor jó bármilyen más)
20 dkg friss vagy saját levében eltett/olajos tonhal
kb. 20 dkg tenger gyümölcsei keverék vagy koktélrák
3-4 gerezd fokhagyma
5-6 db érett paradicsom
1-2 dl főzőtejszín (lehetőleg legyen zsírszegény, de el is hagyható)
tengeri só, frissen őrölt fekete bors
friss petrezselyem
olívaolaj


Elkészítés

1 Sós, olívaolajos vízben al dente-re főzöm a tésztát.
2 Ezalatt egy kevés olívaolajon (vagy a tonhalról leöntött olajon) megfuttatom az apróra vágott fokhagymát, hozzáteszem a kis kockákra vágott paradicsomot a levével együtt, megpárolom egy kicsit. Hozzáadom a tenger gyümölcseit vagy a koktélrákot. Mikor már majdnem megpuhultak, akkor  beleteszem a tonhalat is, ráöntöm a tejszínt, sózom, borsozom és összeforralom az egészet. Friss petrezselyemmel megszórom.

A tészta mellé azonnal tálalom.

1 megjegyzés:

Bernadett írta...

Ajánlom figyelmébe minden ínyencnek a tonhalas fekete spagettit, na és persze azoknak, akik még nem ettek hasonlót. Nagyon egyszerű, gyorsan elkészül és - bár én koktélrák helyett rákollót raktam bele - valami isteni :)