2009-03-20

Mézes-chilis pulykamell kókuszbundában meggymártással bolondítva



Hozzávalók

80 dkg pulykamellfilé (kb 4 szelet)
a húshoz:
méz
chili

kókuszreszelék
mogyoróolaj
a meggymártáshoz:
2,5 dl kimagozott meggybefőtt vagy friss/fagyasztott meggy
1 dl főzőtejszín
1 rúd fahéj
3 db szegfűszeg
vaníliahéj (opcionális)
biocitromhéj
a körethez:
főtt burgonya
kevés tej
1 db tojássárgája
kb. 1 ek vaj



Elkészítés

1. A mézet és a chilit összekeverem. A pulykamellet enyhén sózom, megkenem a chilis-mézzel majd  kókuszreszelékbe forgatom.
2. Egy serpenyőben felhevített mogyoróolajon aranybarnára sütöm a húst.
3. A befőttet a vaníliahéjjal, szegfűszeggel, fahéjjal és a citromhéjjal felteszem főni. Közepes lángon kb. 5-10 perc alatt összerottyantom. Ezután felöntöm a tejszínnel és újraforrástól számítva még 1 percig főzöm.
4. A megfőtt burgonyát áttöröm egy erre alkalmas tálban, hozzáadom a tojássárgáját, a tejet és a vajat. Ha szükséges, megsózom, homogénre keverem, azonnal tálalom az ételt.


Megjegyzés: Ha friss vagy fagyasztott meggyből készül a mártás, akkor ne felejtsünk el egy kis mézet vagy nádcukrot is adni hozzá.

Nincsenek megjegyzések: