2009-06-10

Cseresznyés sütemény


Hozzávalók

2 pohár kefir
2 pohár natúr joghurt
8 tojás
8 pohár liszt (búza + rétes)
1,5 pohár fruktóz vagy 2,5 p. cukor
3 pohár olvasztott vaj
1 csomag sütőpor
magozott cseresznye


Elkészítés

1. A hozzávalókat a cseresznye kivételével összeöntjük egy tálba és homogén masszává keverjük a habverő legalacsonyabb fokozatán vagy kézi erővel. :)
2. A cseresznye felét liszbe forgatjuk majd a masszához keverjük.
3. Egy kivajazott, sütőpapírral bélelt magasfalú tepsibe öntjük a tésztát, rászórjuk a cseresznye másik felét is.
4. 175º-os sütőben kb. 50 perc alatt készre sütjük. Tűpróba szükséges!


Megjegyzés: Bármilyen friss, fagyasztott vagy szárított gyümölcssel, vagy csokidarabkákkal elkészíthető. Vagy akár mindkettővel.

Nincsenek megjegyzések: