2010-01-30

Sült banán fahéjas bundában - lehet köret vagy desszert is -


Hozzávalók
mérettől függően 5-6 db (nem túl érett) banánhoz
3 dl-es bögrével mérve

3/4 bögre barna rizsliszt
2/3 bögre víz
1 tk barna porcukor
1 tk fahéj
mogyoróolaj a sütéshez


Elkészítés

1 A meghámozott banánokat daraboljuk 2-3 darabba és vágjuk őket félbe.
2 A hozzávalókat habverővel keverjük simára, mártogassuk a masszába a banándarabokat, majd egy wokban vagy egy serpenyőben egy kevés (minimális mennyiségű) mogyoróolajon süssük ropogós, aranybarna színűre.


Tipp: Desszert esetében növelhetjük a fahéj mennyiségét, tálaljuk csokoládéöntettel, fagylalttal vagy önmagában.
Én sóval, borssal megszórt grillezett sertésbordához készítettem, aranykölessel házasítva.

Nincsenek megjegyzések: