2010-02-08

Meggyes-mákos torta

Hozzávalók:
-1db Jamie-féle tortaalap
-250g mascarpone
-meggy (vagy más gyümölcs)
-mák
-fruktóz
(+ agar-agar por)
-étcsokoládé

Elkészítés kétféleképpen:
1. A tortaalapot 15perc alatt süssük meg, hagyjuk kihűlni.Keverjük össze a meggyet a mascarponéval mákkal, egy kis fruktózzal, simítsuk el a torta tetején, fogyasztás előtt hütsük be. Már a készítés napján fogyasztható.
2. A fenti gyümölcsös keveréket öntsük a nyers tésztára, süssük kb. 30percig, majd vegyük ki a sütőből.  Mivel a meggy sok levet enged, ezért én óvatosan hozzákevertem 2tk agar-agar port és szilárdulásig behűtöttem. Másnapra lesz csak jól vágható.

Tipp: Tetejére kerülhet olvasztott étcsokoládé is.

Nincsenek megjegyzések: