2010-11-08

Vadlazacfilé spenótos lencsesalátával

Azt eddig is tudtam, hogy a spenót és a lazac szeretik egymást, de azt még nem, hogy lencsével kiegészítve milyen remek hármast alkotnak.
Nálunk ezentúl visszatérő fogás lesz, az már biztos.



Hozzávalók 4 személyre

4 szelet vadlazacfilé
tengeri só
frissen őrölt színes bors
250 g zöld lencse
250 g friss spenót julienne-re vágva
4 nagyobb gerezd fokhagyma fokhagymanyomón átpréselve 
150 g natúr joghurt
1 db babérlevél
zöldfűszerek: snidling, menta, kakukkfű, petrezselyem, oregánó finomra aprítva
olívaolaj


Elkészítés

1 Enyhén sós vízben a babérlevéllel együtt főzzük meg a lencsét. A lazacfilélet sózzuk és borsozzuk meg, majd tegyük félre.

2 Miután a lencse megfőtt, szűrjük le és öntsük egy nagyobb tálba. Kevés olívaolajon süssük át a lazacfilétet, majd ugyanabba a serpenyőbe tegyük a fokhagymát és pár másodperc után dobjuk rá a felaprírott spenótot is. Forgassuk össze a fokhagymával, majd 2 perc alatt pároljuk meg.

3 Keverjük a spenótot a lencséhez, ízesítsük a zöldfűszerekkel, keverjük hozzá a joghurtot is, és tálaljuk a halfilé mellé.


Tipp: Ez a saláta adag 4-6 személyre is elég, de ha más köretet - például párolt rizst - is adnánk a hal mellé, akkor elegendő kisebb adag saláta is.

Hidegen fogyasztva, vagy sült húsok mellé is jó választás a lencsesaláta.

2 megjegyzés:

Tania írta...

An healthy and tasty dish!
I love your header!

Selectfood írta...

Grazie mille Tania!