Select food

2011-04-22

Húsvéti receptajánló

Az elmúlt napokban több helyen is találkoztam húsvéti receptajánlatokkal, de nem tudom hogy kitől indult a kezdeményezés. Mindenesetre jó ötletnek találom, ezért én is összeválogattam egy csokor receptet húsvétra: 


Földimogyorós medvehagymaleves, füstölt lazaccal töltött mini profiterole-lal


Magában krémes zöldspárga-leves


Zöld risotto


Isteni rozmaringos báránycomb, vele sült zöldségekkel


Jardineira de borrego - Bárány kertészné módra


még több bárányrecept
nyulas receptek


Zöldfűszeres csirke

Azoknak akik inkább halat ennének:
Illatos pisztráng


Medvehagymás-tőkehalas lasagne


Vadlazacfilé fokhagymás spenóttal réteslapban sütve, sárgarépapürével körítve


Kapros kecsketúróval töltött haltekercsek


Ecetes torma a húsvéti sonka mellé


Komlós-retkes quiche

Folar de Páscoa - Portugál húsvéti kalács



Mákos sajtkrémtorta


Fagylaltgép nélkül készülő tejszínes fagylalt
Print
Bejegyezte: Selectfood dátum: 2:38 du.
Címkék: ajánló

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Újabb bejegyzés Régebbi bejegyzés Főoldal
Mobilverzió megtekintése
Feliratkozás: Megjegyzések küldése (Atom)

Oldalak

  • Főoldal
  • Gasztronómiai helyesírás
  • Portugál receptek magyarul
  • My recipes in English
  • Ehető virágok
  • Mérgező növények
  • Vadon termő kedvencek
  • Fűszernövények
  • Hallista több nyelven
  • Az összes VKF! egy helyen
  • Krémek házilag

Magamról

Saját fotó
Selectfood
Közel áll hozzám a portugál konyha, ezért sok portugál recept is megtalálható nálam. A változatos és mértékletes étkezés elkötelezettje vagyok, az ételeket lehetőség szerint bioalapanyagok felhasználásával és egészségesen készítem el. "Mindenevőként" kezdtem a blogírást még 2009-ben, de évek óta már tejtermék- és gluténmentesen étkezem, húst pedig csak alkalmanként fogyasztok.
Teljes profil megtekintése

ide írhatsz nekem

selectfoodblog@gmail.com


Translate


Blogarchívum

  • ►  2019 (1)
    • ►  szeptember (1)
  • ►  2017 (1)
    • ►  szeptember (1)
  • ►  2016 (1)
    • ►  szeptember (1)
  • ►  2015 (3)
    • ►  június (1)
    • ►  február (2)
  • ►  2014 (10)
    • ►  december (3)
    • ►  november (1)
    • ►  augusztus (1)
    • ►  április (1)
    • ►  március (1)
    • ►  február (3)
  • ►  2013 (40)
    • ►  december (1)
    • ►  október (1)
    • ►  szeptember (2)
    • ►  augusztus (6)
    • ►  július (2)
    • ►  június (2)
    • ►  május (1)
    • ►  április (4)
    • ►  március (6)
    • ►  február (6)
    • ►  január (9)
  • ►  2012 (79)
    • ►  december (5)
    • ►  november (5)
    • ►  október (4)
    • ►  szeptember (3)
    • ►  augusztus (7)
    • ►  július (5)
    • ►  június (9)
    • ►  május (8)
    • ►  április (11)
    • ►  március (5)
    • ►  február (9)
    • ►  január (8)
  • ▼  2011 (93)
    • ►  december (10)
    • ►  november (11)
    • ►  október (6)
    • ►  szeptember (7)
    • ►  augusztus (5)
    • ►  július (5)
    • ►  június (5)
    • ►  május (5)
    • ▼  április (13)
      • Select food a KétkerÉtkem jövő heti terítékén!
      • Tonhalas lasagne
      • Andalúz receptverseny részletei
      • Totálisan erdei: őzgerincfilé dióval és faeperlekv...
      • Ecetes zsemle juhtúrós, zöldfűszeres kencével
      • Húsvéti receptajánló
      • Sárgarépaágyon sült tavaszias aranydurbincs
      • Vaníliás kalácsfelfújt
      • Tonhalas burgonyasaláta
      • Szilvás morzsasüti
      • Jó tudni az eperről, ami valójában a szamóca
      • Egy csipetnyi Andalúzia - felhívás receptversenyre
      • Aranydurbincs zöld kabátban
    • ►  március (5)
    • ►  február (9)
    • ►  január (12)
  • ►  2010 (137)
    • ►  december (17)
    • ►  november (15)
    • ►  október (9)
    • ►  szeptember (7)
    • ►  augusztus (9)
    • ►  július (9)
    • ►  június (9)
    • ►  május (9)
    • ►  április (13)
    • ►  március (12)
    • ►  február (14)
    • ►  január (14)
  • ►  2009 (107)
    • ►  december (12)
    • ►  november (13)
    • ►  október (11)
    • ►  szeptember (16)
    • ►  augusztus (4)
    • ►  július (7)
    • ►  június (9)
    • ►  május (8)
    • ►  április (6)
    • ►  március (7)
    • ►  február (4)
    • ►  január (10)

Legutóbb újrakészült recept a blogról

Legutóbb újrakészült recept a blogról
Arroz de Pato (Rizses kacsahús - portugál étel)

Keresés ebben a blogban


Hozzávalók

Matcha (6) Xukor (4) alga (3) alma (29) ananász (2) aranydurbincs (7) articsóka (1) aszalt gyümölcs (26) balzsamecet (9) banán (6) barack (6) birsalma (3) bodza (2) bodzavirág (1) bor (37) borecet (9) borsó (5) brokkoli (3) busa (2) bárány (10) búzadara (2) citromfű (7) citrus (59) csalán (2) cseresznye (1) csicseriborsó (2) csiga (2) csirke (2) csoki (43) csonthéjas gyümölcs (34) cukkini (10) curryfű (1) cékla (6) datolya (7) dió (25) eper (9) fahéj (2) földimandulaliszt (2) füge (5) garnéla (2) gesztenye (8) ginseng (1) gomba (13) gyömbér (19) gyöngyös (1) gyümölcs (46) hal (76) hering (1) hús (86) ibolya (2) juharszirup (1) juhtúró (1) kacsa (7) kagyló (2) kakas (9) kakaó (16) kakaóvaj (5) kaliforniai paprika (1) kapribogyó (1) karfiol (3) kecske (1) kecskesajt (5) kecsketej (3) kecsketúró (4) kefír (3) keksz (18) kelbimbó (1) keszeg (1) komló (6) kukorica (1) kukoricaliszt (1) kuszkusz (2) káposzta (4) kávé (3) kókusz (11) körte (4) lazac (10) lekvár (9) lencse (5) liba (5) lime (6) mandula (14) mangó (5) maniókaliszt (1) marcipán (4) marha (9) mascarpone (18) medvehagyma (25) meggy (11) menta (8) mogyoró (9) máj (2) mák (12) málna (3) mángold (2) márna (1) méz (50) natúr joghurt (13) nyúl (16) olajbogyó (4) padlizsán (4) pak choi (3) parmezán (3) pescada (1) pesto (3) pezsgő (1) pisztráng (2) pisztácia (6) puding (7) pulyka (10) pálinka (2) pálmacukor (2) ribizli (2) ricotta (6) rizs (18) rum (1) sertés (14) sherry (1) spenót (16) spárga (4) szamóca (2) szardínia (4) szilva (14) szárnyas (38) szójaszósz (8) szőlő (2) sóska (1) sör (6) sügér (1) süllő (3) sütőtök (20) tejszín (11) tenger gyümölcsei (16) tintahal (2) tintahalszósz (1) tonhal (13) tyúk (2) tyúkhúr (1) tápióka (1) tök (4) tökmagliszt (1) túró (3) tőkehal (21) vad (10) vadon termő (4) vanília (25) virág (23) zabpehely (1) zöldbab (3) zöldség (39) éti csiga (1)

.

.

Ételfajták, elkészítési módok

ActiFry (8) alapanyagok - alapreceptek (27) aprósütemény (4) befőzés (2) brûlée (2) búzalisztmentes desszert (14) cheesecake (5) csőben sült (87) cukormentes desszert (18) cupcake (1) desszert (117) diéta (6) egyszerű (269) egytálétel (42) előétel (43) fagyi (12) fagylaltgép (3) főzelék (5) főétel (180) grill (8) gyors (179) házilag készült (20) húsmentes (16) időigényes (43) ital (3) kenyér/péksütemény (35) köret (15) leves (27) mártás (31) nyers (1) pasta (26) pesto (3) pizza (3) puding (7) pácolt (14) quiche (1) reggelire/uzsonnára (15) rizs (18) rétes (3) saláta (10) salátaöntet (2) snack (2) soufflé (3) sós (14) sütés nélkül (3) tartósítószermentes (1) variációk házi májkrémre (1) vegetáriánus (14)

Más konyhák és alkalmak

Italy (31) angol konyha (2) arab konyha (3) húsvét (4) indiai (6) karácsony (25) keleti konyha (15) magyar konyha (22) portugál konyha (54) spanyol konyha (3)

Más

Dining Guide (12) Jó tudni (9) VKF (12) ajánló (34) diéta (6) helyezés (3) más (53) receptverseny (12) utazás (3) videó (1) étteremkritika (7)

Rendszeres olvasók

Heti népszerű bejegyzések

  • Vénusz-Dining Guide Blogkóstoló - a receptem
  • Csigaragu és az éti csiga előkészítése
  • Arroz de Pato - Rizses kacsahús
  • Jó tudni az olajok hevítéséről
  • Kecsketúró házilag
  • Mit is jelent a tojásokon lévő kód?

Fogyasszunk idénynövényeket!


Tudtad?

Egy közepesen aktív felnőtt embernek nagyjából 2000 kalóriára van szüksége naponta.

Tojáskódok jelentése

Tojáskódok jelentése

Én komposztálok,

Én komposztálok,

szelektálom a hulladékot,

szelektálom a hulladékot,

és előnyben részesítem a környezetkímélő tisztítószereket.

és előnyben részesítem a környezetkímélő tisztítószereket.
ÉS TE?

COPYRIGHT © http://selectfood.hu/ MINDEN JOG FENNTARTVA.

ALL RIGHTS RESERVED. A blogomon található receptjeim, fotóim és írásaim kizárólag az írásos beleegyezésem után, a forrás egyértelmű megjelölése mellett használhatóak fel más oldalakon vagy nyomtatásban. Ezalól kivételt képeznek azok a gyűjtőoldalak, ahol a bejegyzések csak részben kerülnek közlésre, a folytatás a blogomra kattintva olvasható. 2009-2020



Üzemeltető: Blogger.