2010-05-24

Ezerarcú mézes gyümölcsjégkrém

Egyszerű, egészséges és pillanatok alatt megvan. Nálam folyamatosan megtalálható a fagyasztóban. :-)




Hozzávalók

érett/túlérett gyümölcs
méz



Elkészítés

Pürésítsük a kiválasztott gyümölcsöt vagy gyümölcskeveréket ízlés szerint egy kevés mézzel, öntsük pálcikás formákba, majd fagyasszuk le. Ennyi!

epres

Tipp: Mézfajtáktól és a gyümölcs(ök) variációjától függően lehet mindig más a jégkrémünk.
Használjunk hozzá virágos mézet! 
Érdekesebbé tehetjük citrusok reszelt héjával, fűszerezhetjük fahéjjal, vaníliával... finomra aprított mentával, citromfűvel... stb. Vagy feldobhatjuk akár egy kevéske -az éppen aktuális- bodzaszörppel is.
És ha már itt tartunk: Esetleg egy gyümölcsös zöldségjégkrém? Miért is ne? Zöldséget is keverhetünk a gyümölcshöz, vagy készülhet csak zöldséggel is. Sárgarépa, banán, málna, eper, sütőtök, hogy csak néhányat említsek. A kemény zöldségeket felhasználás előtt érdemes gőz fölött kissé megpárolni.

kivis, ibolyás mézzel




Megjegyzés: Eredetileg még tavaly Dolce Vita-nál láttam ezt a gyümölcsjégkrém ötletet, köszönet érte. :)

Nincsenek megjegyzések: