2010-07-25

Barackos-kefires sütemény


Hozzávalók

300 g kefir
350 g natúr joghurt
8 db tojás
200 g sima búzaliszt
200 g rizsliszt
100 g teljes kiőrlésű liszt
75 g nádcukor
75 g olvasztott vaj
5 g vaníliás cukor
8 g sütőpor
615 g barack (370g sárga-, és 245g őszibarackot használtam fel)
1 kk őrölt kardamom
6 g céklapor - el is hagyható




Elkészítés

1. A liszteket a cukorral, vaníliás cukorral, a sütőporral, céklaporral és a kardamommal szitáljuk össze vagy keverjük el őket egyenletesen.
2. A barackokat vágjuk ki kockákra és tegyük félre.
3. Egy nagyobb keverőtálba üssük fel a tojásokat, majd elektromos habverővel verjük habosra. Öntsük hozzá a vajat, a kefireket és a joghurtokat is. Keverjük simára, végül a habverővel folyamatosan keverve apránként adagoljuk bele a lisztes keveréket, míg sima masszát nem kapunk.
4. A gyümölcs felét először forgassuk egy kis lisztbe, majd pedig a masszába.
5. Öntsük a masszát egy kivajazott, sütőpapírral bélelt tepsibe (24x34x6cm) és 190°-os sütőben süssük 70 percig a középső vagy az az alatti rácson. Tűpróbával ellenőrizzük hogy megsült-e. A sütési idő végén hagyjuk még 10 percre a sütőben.

Tipp: Készíthetjük más gyümölcsökkel is.


Megjegyzés: Az itteni cseresznyés pitém alapján készült, csak egy kissé megreformosítva, jóval kevesebb vajjal és cukorral.

Nincsenek megjegyzések: