2012-01-22

Erdő és tenger egy tányérban




Kivételesen fantázianevet adtam ennek a remek halételnek, mert ez illett rá a legjobban. Erdőből van benne sárga rókagomba és kakukkfű, tengerből tonhal, garnéla, és algás tönkölytészta. Plusz a só, de az mindig tengeri.
A pontos mennyiségek hiányát nézzétek el nekem, mert lemerült az elem a mérlegemből. Azért így sem hiszem, hogy lenne, akinek nehézséget okozna az elkészítése, a mennyiségek ízlés szerint variálhatók.
Igencsak finom, és hamar elkészülő egészséges halas tésztaétel.


Hozzávalók
2 személyre

1 csokor kb. 20 vékony szál téli sarjadékhagyma felaprítva, a zöld részéből tegyünk félre a díszítéshez
kb. 125 g tonhalfilé
kb. 100-150 g garnélarák vagy -farok vagy koktélrák
10-12 nagyobb darab rókagomba felaprítva (fagyasztott)
facsarásnyi citromlé
2 dl zsírszegény főzőtejszín
1 ek kukorica- vagy burgonyakeményítő
tengeri só
frissen őrölt színes bors
friss kakukkfű
olívaolaj

250 g algás tönkölytészta al dente-re főzve


Elkészítés

1 Kevés olívaolajon süssük meg a tolhalfilét. Amikor az egyik oldala már megsült, fordítsuk meg és tegyük mellé a rókagombát és a hagyma felét is. Ha megsült a hal, egy fakanál segítségével törjük villányi darabokra.
2 Keverjük össze az egészet, adjuk hozzá a garnélát. Kicsit sózzuk és borsozzuk meg, adjunk hozzá kakukkfűlevélkéket és facsarjunk rá egy kis citromlevet.
Pár perc alatt el is készül, nem kell túlfőzni.
3 Végül öntsük fel a tejszínnel, rottyantsuk össze, és sűrítsük be a kukoricakeményítővel.
A tűzről levéve keverjük az ételhez a maradék aprított sarjadékhagymát, plusz illatosítsuk még egy kis kakukkfűvel. Ha bio a citrom, akkor lehet a héjából reszelni az ételre, nem fog neki ártani.

Tálaljuk az al dente-re főzött algás tésztával.

Tipp: Algás tészta helyett fekete tésztával is kiváló lehet, de egy egyszerű tésztával sem tartom valószínűnek, hogy rossz lenne a végeredmény.

2 megjegyzés:

Roza írta...

Csak nyeltem egyet... Csodás!:)

Selectfood írta...

Köszönöm, Roza! Tényleg jól sikerült. ;)