2009-02-06

Vadhús- ahogy Férjem készíti


Hozzávalók

kb. 2 kg vadhús felkockázva
portói bor
pálinka
fűszerek: só, borskeverék, babérlevél, kakukkfű, borókabogyó, majoranna, tárkony, zsálya, rozmaring, bazsalikom
1 egész fej fokhagyma
burgonya
1/2 l főzőtejszín
2 db tojás
olívaolaj
brokkoli
kökénylekvár


Elkészítés

1 A húst legalább 24 órán keresztül pácolom annyi Portói és pálinka keverékével, amennyi ellepi.  A marinádot a fűszerekkel és a karikákra szeletelt fokhagymagerezdekkel ízesítem.
2 Másnap egy serpenyőben olívaolajon jól átsütöm a húst.
3 A borgonyát meghámozom és karikákra vágom, majd egy jénai tepsibe rakom. A tejszínt egy keverőtálba öntöm, ráütöm a 2 tojást, megsózom majd kissé felverem kézi habverővel. Ráöntöm a burgonyára és letakarás nélkül forró sütőbe tolom, kb 30-40 percre vagy amíg megsül és megpirul a teteje.
4 A brokkolit rózsáira szedem és egyhén sós vízben megpárolom.
5 Tálaláskor a brokkolit és a húst kökénylekvárral meglocsolom, tejszínes burgonyával körítem.


Megjegyzés: A kökénylekvár melegen jobb az ételhez, esetleg flambírozva is tálalhatjuk a vadhúson.
Ha éppen nincs kéznél Portói akkor egy jó minőségű száraz borral is helyettesíthetjük.

Nincsenek megjegyzések: