2010-02-23

Csőben sült töltött alma


Hozzávalók

4 db alma
45 g darált keksz (pl. teljes kiőrlésű)
6 ek Nestum (kekszes-mézes tejpép)
2 ek aszalt meggy vagy mazsola
40 g darált dió / mogyoró / mandula vagy ízlés szerint más csonthéjas gyümölcs
fahéj
1 csipet kardamom
1-2 dl 100%-os almalé
méz a tetejére

Elkészítés

1 Az almákat megtisztítás után vízszintesen vágjuk félbe, óvatosan szedjük ki a magházat úgy, hogy lehetőleg ne lyukasszuk ki az aljukat. :)
2 A többi hozzávalót dolgozzuk össze annyi almalével, hogy megfelelően összeálljon vele a massza.
3 Az almákat tegyük egy kivajazott tepsibe, töltsük meg őket a kekszes masszával, csorgassunk rájuk egy kis mézet és 200º-os sütőben nagyjából 20 perc alatt -vagy mialatt az alma megpuhul- süssük meg.


Megjegyzés: A tejpépet keksszel is helyettesíthetjük.
A 4db almához én 250 g tölteléket használtam fel.

Nincsenek megjegyzések: