2011-01-15

Gazdapiac.com - Az online gazdapiac



A blogom jobb oldali sávjában már egy jó ideje megtalálható a Gazdapiac.com online, és automatikusan aktualizált árukeresője. Hogy pontosan miről is van szó, szeretném részletesebben is bemutatni.


A Gazdapiac.com termelői adatbázis és internetes piac hír- és közösségi portálja. A virtuális gazdapiacot Bohus Gábor alapította személyes tapasztalatai alapján, azzal a segítő szándékkal, hogy megteremtsen egy ingyenes lehetőséget a termelők és a fogyasztók közvetlen kapcsolatépítéséhez. A termelőknek írja Gábor: „ Az az álmom, hogy látogassák annyian, hogy Ön mindent eladhasson.”  tovább az oldalra

Az online felületen bárki meghirdetheti a megtermelt terményeit, a fogyasztók pedig ilyen módon, egyenesen a termelőtől vásárolhatják meg többek között a zödséget, gyümölcsöt, tejet, mézet, húst és egyéb, az őstermelők, gazdák által termelt termékeket. Minél több vásárlót sikerül így megtalálnia a termelőknek, annál kisebb eséllyel lesz szüksége áron alul eladni a multiknak, vagy esetleg kidobnia a verejtékes munkával megtermelt portékáját. Volt már rá pálda, nem is egyszer.

A Gazdapiac.com egy út, a magyar termelők és a magyar árut fogyasztani kívánó vásárlók között, amivel mindenki jól járhat. Ingyenes hirdetési lehetőséget nyújt a termelőknek, nincs regisztrációs díj, nincs tagsági díj.
Részletes kereső található a honlapon, lehet helyre, termékre, időpontra és a termelő nevére is keresni. Lehetőség van a korábbi hirdetés feladására is. Ha például a termelő tudja, hogy mondjuk egy hónap múlva lesz ennyi meg ennyi almája, meghirdetheti a kívánt áron, eladási helyen, a vásárlónak pedig van ideje dönteni a vásárlásról, egyeztetni a részletekről, stb. A termelők rugalmasak is; nagyobb tétel esetén a kiszállítást is lehet egyeztetni velük. Érdemes lehet közeli lakhellyel rendelkező barátokkal vagy ismerősökkel is egyeztetni, és együtt megrendelni például nagyobb tételt valamiből.

Sok gasztroblogon láttam már az ösztönző felszólítást: „Vásárolj hazai terméket!”, amit nagyon jó dolognak tartok, jó, hogy egyre több a magyar terméket fogyasztó tudatos vásárló. Ám a segítő szándékunkat másképpen is kifejezhetjük! Egy link, egy banner vagy a Gazdapiac árukeresőjének a honlapunkba való beépítésével konkrétabban együttműködtetünk a termelőkkel. Számomra már az első látogatás alkalmával egyértelmű volt, hogy beépítem a blogomba, hiszen a gasztronómia az alapanyagoknál kezdődik.
A keresőt mindenki választása szerinti méretben és színben beépítheti, a honlapjához igazíthatja. Itt találhatók a részletek a doboz elhelyezésének a menetéről. (Cserébe a szerkesztő linkcserét ajánl fel a támogatóinak.)

Ha valakinek egy honlapra mutató linkkel kihelyezett logó a szimpatikusabb, akkor az alábbiak közül választhat.  
vagy



és az oda mutató link: http://www.gazdapiac.com/

 
Keltsük életre együtt a Gazdapiacot! Remélem, hogy egyre többen leszünk.
 
 
Bővebb információk
Gazdapiac.com
Gazdapiac.eu

Akik már csatlakoztak:
Gabojsza
Duende
Dia
Samy
Pixie Pie

2 megjegyzés:

Dia írta...

Nekem tetszik! Kitettem a logót!

Selectfood írta...

Köszi ;-)