2012-02-22

Egy kulináris hétvége Londonban

Másfél hete Londonban töltöttük a hétvégét. Elsősorban kulináris időtöltésnek szántuk ezt a rövid kiruccanást, ezért már jó előre lefoglaltuk az asztalokat a kiszemelt éttermekben. Első este a japán Benihana, második este az indiai Punjab, harmadik este pedig a thai Blue Elephant éttermet választottuk.

A keleti konyhát már a repülőterünkön megkóstoltuk, mivel a gépünk elég sokat késett, így ott ebédeltünk. Teriyaki csirkét és kókusztejes paradicsomos garnélát választottunk, de nem nyújtott maradandó élményt. Nem volt rossz, de túl jó sem. Sőt a csirke még oda is volt égetve egy kicsit. Így nézett ki:


Ízelítő a szálloda látványkonyhájából. Kicsit nagyobb az enyémnél, el tudnám fogadni! :)





A Benhianában látványkonyha van, az ételek előttünk készülnek. Éredekes hely, de nem erőssége az étteremnek a tisztaság. Ahogy beléptünk, egyből szemet szúrtak a szőnyegen lévő ételmaradékok. Férjem valamivel több, mint 10 éve járt már ott, akkor nagyon meg volt elégedve a hellyel, de már nem ugyanaz a színvonal, mint akkor volt. A szakácsok különféle trükköket mutatnak be a sütőlapokon, de már-már előltetett a szórakoztatni akarás, az egész étteremben rettentő nagy a hangzavar emiatt. Amolyan turistalátványosságnak tűnik az egész, de az étel nagyon jó, azért megéri ellátogatni oda egyszer. Bár be kell valljam, mi egyelőre nem kívánkozunk vissza. A szakácsunkkal egyébként szerencsénk volt, mert a többi közül még ő volt a legcsendesebben dolgozó. A mellettünk lévő asztalnál például az egyik vendég ölébe dobott a szakács egy tál rizst is.
3 pont, a hangzavar és a gyenge tisztaság miatt.

Így készül a vöröshagymavulkán


Tekintsétek meg nagy felbontásban a Select food blog első, a Benihana étteremben készült videóját:




A második esténk igen kellemesen telt. A Punjab London első indiai étterme, nagyon hangulatos, apró belsővel, de több egybenyitott helyiséggel rendelkezik. Az ételek kitűnőek ár/érték arányuk jó, az adagok is rendben vannak. Többféle előételt és főételt is kóstoltunk, mindegyik kifogástalan volt, a naan kenyerük pedig isteni. Fokhagymásat és kókuszosat rendeltünk belőle.
5 pont, minden szuper.



Brandyvel flambírozott csirke tikka masala





Vasárnap a Harrodsban ebédeltünk. Azzal jellemzem legjobban, hogy nem volt rossz; de igen kicsi adagot szervíroznak, túlzottan magas áron. A halfiléket párolt idényzöldségekkel kértük, amiben a sárgarépa mellett, volt még zöldbab, zöldborsó és cukkini is. Hát nem is tudom. Fagypont körüli volt a hőmérséklet, nem hinném, hogy az utóbbi zöldségeknek idényük lenne Londonban. De ha azt vesszük, kivétel nélkül mindenhol, még az összes utcai árusnál is lehetett kapni friss szamócát és cseresznyét is...




Végül a Blue Elephant volt egy nagy élmény, tényleg olyan, mintha csak Thaiföldön lettünk volna. Az étterem egy hónapja költözött az új címére, 3 szintes és teraszos, ebből most még csak a földszint és az alsó szint; a bár volt megnyitva. Kellemes, de nem túl hangos zene szólt, a dekoráció fantasztikus. Csakúgy mint az ételek. Itt egy menüsort kóstoltunk végig, amire egy rossz szót sem lehet mondani. Minden étel a kiszolgálással együtt első osztályú volt.
4 pont, a kicsi ételadagok és az extrém magas árfekvés miatt.



Csípős kókuszkrémleves pirított gombával

Mogyórós és különféle erősségű csípős szószok az előételhez



Az előétel

Az egyik főétel marhahússal


Batyuban sült vörös rizs

Desszertválogatás


6 megjegyzés:

Eva írta...

Hi Aliz!
Annak ellenére, hogy a Benihana nem volt olyan nagy durranás, engem a videó átrepített egy másik világba. Az a lángoló valami nagyon érdekes. A zene nem tudom kinek az érdeme, de ha elárulod milyen zenét kevertél a videó alá, ezerszer megköszönném. :-)

Selectfood írta...

Szia Éva,
köszi, nagyon örülök, hogy tetszik! Volt ám még egy lángoló valami :) a Punjabban is, csak a tengernyi kép közül pont az maradt le tegnap, de már pótoltam.
Mindjárt megírom a zenét.

Anazar írta...

Good selection ;-)

Seffer Lilla írta...

Nagyon csábító képek, és szuper összefoglaló!

Vicuska írta...

Jó poszt! Én a Punjabot választanám, szeretem az indiai konyhát :)

Selectfood írta...

Ó, a Punjabba bármikor szívesen visszamennénk mi is!