2009-08-23

Húsos cannelloni

 
Hozzávalók

1 doboz cannelloni tészta
4 konzerv hámozott paradicsom vagy saját készítésű paradicsomlé
40 dkg darált hús (sertés+marha fele-fele arányban)
35 dkg túró
kb. 3 dl tejből készült besamelmártás
tengeri só
frissen őrölt bors
friss bazsalikom
friss petrezselyemlevél
3 db megtisztított, finomra darált vöröshagyma
4 gerezd megtisztított, finomra darált fokhagyma
olívaolaj
250 g mozzarella


Elkészítés

1 2-2 vöröshagymát és fokhagymát olívaolajon megfuttatom egy lábasban, majd az előzőleg kézzel összenyomott hámozott paradicsomokat hozzáadom. Sóval, borssal és egy maréknyi aprított bazsalikomlevéllel ízesítem.
Forrás után lassú tűzön főzöm fél órán keresztül. Az utolsó néhány percben érdemes még dobni bele bazsalikomot, hogy jobban érződjön az íze.
2 A maradék hagymát és a fokhagymát egy másik lábasban ugyancsak megfuttatom olívaolajon, majd ráteszem a darált húst, sóval, borssal ízesítem és megfőzöm. (kb. 20-30 perc, amíg elfő a leve is)
3. Elkészítem a besamelmártást.
4. Egy másik tálban összekeverem a túrót, és a húst a besamelmártással. Ha szükséges, még ízesítem, a felaprított petlyezselymet is hozzákeverem.
5. Egy magas falú hőálló tálba merem a paradicsomszósz felét, amire a húsos töltelékkel megtöltött cannellonicsövek kerülnek. (Nem kell előfőzni a tésztát, hiszen a paradicsomszószt magába fogja szívni és megfő.)
Amikor elfogyott az alapanyag, cannelloni tetejére merem a paradicsomszósz másik felét, és lefedve addig sütöm 180º-os sütőben amíg a tészta majdnem megpuhul - ez kb. 30 perc.
6. A sütőből kivéve, leveszem az alufóliát és a mozzarellát a tetejére tépkedem.
Visszateszem a 200º-ra állított sütőbe még annyi időre, amíg megpirul a sajt a tetején.
 

Nincsenek megjegyzések: