2009-08-01

Zöldbableves

Hozzávalók

60 dkg zöldbab
1,5 l csontleves (vagy víz)
1 db babérlevél
4 dkg olívaolaj
6 dkg liszt
1 kisebb fej vöröshagyma
1-2 gerezd fokhagyma
1kis pohár tejföl vagy natúr joghurt
petrezselyem
1-2 evőkanálnyi ecet
pirospaprika

(ecet)


Elkészítés

1. A megtisztított, feldarabolt babot a babérlevéllel együtt felteszem főni a csontlében vagy sós vízben.
2. Közben zsemleszínű rántást készítek az olívaolajból és a lisztből, belekeverem az apróra vágott hagymát, petrezselymet, pirospaprikát és az összezúzott fokhagymagerezdeket. Kevés hideg vízzel felöntöm, csomómentesre keverem és a leveshez adom.
3. Összeforralom és ecettel, - és ha még szükséges - sóval ízesítem.
4. Végül hozzákeverem a (leves óvatos hozzáadásával előbb átmelegített) tejfölt, újra összeforralom és el is készült a leves.

Nincsenek megjegyzések: