2009-07-13

Thai bélszínlapok chilis zöldségekkel



Hozzávalók

40 dkg bélszín vagy hátszín vékony lapokra vágva
1 üveg bambuszrügy vagy mungóbabcsíra
3 db újhagyma vékony csíkokra vágva
3 gerezd fokhagyma összenyomva
1-2 db sárgarépa vékony lapokra vágva
3 marék friss leveles spenót
mogyoróolaj
az ízesítéshez:
chili
szójaszósz
borecet
méz
gyömbér

a körethez:
rizs vagy tészta
2 db tojás felverve



Elkészítés

1. A rizst vagy a tésztát szokásos módon elkészítem.
2. Egy wokban felhevítem az olajat, beledobom a bélszíncsíkokat, majd ha a leve kezd elpárologni, hozzáadom a zöldségeket, de csak annyi ideig főzöm őket -nagy lángon-, hogy még ropogósak maradjanak.
Ízesítem. (egy csípős, édes, savanyú ízhatást kell elérni)
Kevés vízben elkevert keményítővel be is lehet sűríteni a szószt.--»opcionális

3. Egy másik edényben kevés olajon apró darabokra szétkenve megsütöm a tojásokat, majd rádobom az előzőleg elkészített köretet, elkeverem és tálalom a zöldséges bélszíncsíkokkal.

Nincsenek megjegyzések: