2009-09-15

Pikáns pulykamellfilé kakukkfüves burgonyachipsszel



Hozzávalók
pulykamellfilé
paradicsom
cukkini
mozzarella

frissen őrölt bors
cayenne-i bors
burgonya
kakukkfű
olívaolaj


Elkészítés

1 A pulykamellfiléket megszórom sóval és a borsokkal, olívaolajon közepesen átsütöm.
Egy tepsibe fektetem a szeleteket, teszek rájuk 1-1 hosszában szeletelt cukkinit, paradicsomkarikákat és 1-1 szelet mozzarellát.
2 A burgonyát meghámozom, vékony karikákra szeletelem, egy másik tepsibe fektetem őket. Tetejét meghintem egy kevés sóval, megszórom kakukkfűvel, meglocsolom olívaolajjal.
3 Mindkét tepsit 180º-os sütőbe teszem (felülre a húst, alulra a köretet), majd ha a sajt a húsra pirult,  kiveszem a sütőből. A burgonyachipszet  magasabbra szintre teszem, 200º-ra emelem a hőt és ugyancsak megpirítom egy kicsit.

Nincsenek megjegyzések: