2009-09-18

Zöldséges halpogácsa


A sok közül talán ez az egyik kedvenc tőkehalas ételünk. Mindig az éppen aktuális zöldségekkel készítem el. Különösen szeretjük a sütőtökös-paszternákos-zöldborsós változatot.
Főételként fogyasztva a zöldségeket burgonyával is ki lehet egészíteni, vagy párolt rizzsel körítve is kitűnő.



Hozzávalók

600 g halfilé - én tőkehallal készítettem
400 g sárgarépa
300 g zöldbab
1 db cukkini
2 gerezd fokhagyma
2 db hagyma
olívaolaj
1 ek petrezselyem

őrölt fehér bors
2 ek reszelt parmezán -el is hagyható
5 dl besamelmártás
őrölt szerecsendió


Elkészítés

1 A halat előfőzöm, ha szükséges akkor szálkázom, laskáira szedem.
2 A sárgarépát, zöldbabot, cukkinit apró darabokta vágom és megpárolom.
3 Elészítem a szerecsendióval ízesített besamelmártást.
4 A hagymát, fokhagymát ledarálom, olívaolajon megfonnyasztom, hozzákeverem a halat a párolt zöldségeket és az aprított petrezselymet, sózom, borsozom.
A mártást is hozzákeverem az ételhez és 1-2 percig együtt főzöm.
5 Formákba kanalazom a zöldséges-halas keveréket, tetejére szórok parmezánforgácsot, majd forró sütő legfelső fokára teszem a tepsit néhány percre, amíg aranybarna színt nem kap.




Tipp: Nem feltétlenül kell induviduál adagokat készíteni, egy megfelelő méretű jénai tálban is süthető.
A zöldségvariációt bátran állítsuk össze saját ízlésünknek megfelelően!

Nincsenek megjegyzések: