2009-11-22

Szilvás-mogyorós süti


Hozzávalók

40 dkg búzaliszt
15 dkg nádcukor
12 dkg vaj
20 dkg darált mogyoró
5 dkg magas kakaótartalmú étcsokoládé
1/2 kg magozott szilva
2 kk élesztőpor
4 db tojás
10 dkg földimogyoró
(szilvalekvár)

Elkészítés

1 4-6 szem szílvát vágjunk nagyobb darabokra és tegyük félre. A többi szilvát daráljuk le.

2 A liszttel, vajjal, darált mogyoróval, szilvával, cukorral, élesztővel, tojásokkal keverjük ki a masszát, majd szórjuk bele a durvára vágott csokoládét is. Dolgozzuk össze.

3 Öntsük egy kivajazott, sütőpapírral bélelt tepsibe, simítsuk el a tetejét, tegyük rá a feldarabolt szilvát és szórjuk meg a földimogyoróval. 180º-os sütőben 30-40 perc alatt süssük készre.

Megjegyzés: A kis mennyiségű cukor miatt nem túl édes, inkább savanykás sütemény.
Fogyaszthatjuk felmelegített szilvalekvárral is.

Nincsenek megjegyzések: