2009-11-13

Tejszínes-gombás csirkeragu oregánóval


Hozzávalók

2 vékony szelet sovány sonka
500g gomba
4 egész csirkecomb (kicsontozva)
kb. 1dl száraz fehérbor
kb. 1dl főzőtejszín

őrölt fehér bors
oregánó


Elkészítés

1 A sonkát csíkozzuk, a gombát szeleteljük fel és egy kevés olívaolajon kezdjük el összepirítani.
2 Mikor kezd a gomba levet engedni, adjuk hozzá a csíkokra szelt csirkecombot.
3 Ha félig elfőtte már a levét, akkor öntsük fel a fehérborral, ízesítsük és ha már a hús megpuhult, keverjük el vele a tejszínt is. Hagyjuk egyett összerottyanni, tálaljuk párolt rizzsel vagy főtt tésztával.


Megjegyzés: Ha sűrűbbre szeretnénk a szószt, akkor a tejszínhez előzőleg keverjünk 1ek étkezési keményítőt.

Nincsenek megjegyzések: