Select food

2011-04-22

Húsvéti receptajánló

Az elmúlt napokban több helyen is találkoztam húsvéti receptajánlatokkal, de nem tudom hogy kitől indult a kezdeményezés. Mindenesetre jó ötletnek találom, ezért én is összeválogattam egy csokor receptet húsvétra: 


Földimogyorós medvehagymaleves, füstölt lazaccal töltött mini profiterole-lal


Magában krémes zöldspárga-leves


Zöld risotto


Isteni rozmaringos báránycomb, vele sült zöldségekkel


Jardineira de borrego - Bárány kertészné módra


még több bárányrecept
nyulas receptek


Zöldfűszeres csirke

Azoknak akik inkább halat ennének:
Illatos pisztráng


Medvehagymás-tőkehalas lasagne


Vadlazacfilé fokhagymás spenóttal réteslapban sütve, sárgarépapürével körítve


Kapros kecsketúróval töltött haltekercsek


Ecetes torma a húsvéti sonka mellé


Komlós-retkes quiche

Folar de Páscoa - Portugál húsvéti kalács



Mákos sajtkrémtorta


Fagylaltgép nélkül készülő tejszínes fagylalt
Print
Bejegyezte: Selectfood dátum: 2:38 du.
Címkék: ajánló

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Újabb bejegyzés Régebbi bejegyzés Főoldal
Feliratkozás: Megjegyzések küldése (Atom)

Oldalak

  • Főoldal
  • Gasztronómiai helyesírás
  • Portugál receptek magyarul
  • My recipes in English
  • Ehető virágok
  • Mérgező növények
  • Vadon termő kedvencek
  • Fűszernövények
  • Hallista több nyelven
  • Az összes VKF! egy helyen
  • Krémek házilag

Rendezvényszervező weboldalam

Rendezvényszervező weboldalam

Magamról

Saját fotó
Selectfood
Közel áll hozzám a portugál konyha, ezért sok portugál recept is megtalálható nálam. A változatos és mértékletes étkezés elkötelezettje vagyok, az ételeket lehetőség szerint bioalapanyagok felhasználásával és egészségesen készítem el. „Mindenevő” vagyok.
Teljes profil megtekintése

ide írhatsz nekem

selectfoodblog@gmail.com


Translate


Blogarchívum

  • ►  2019 (1)
    • ►  szeptember (1)
  • ►  2017 (1)
    • ►  szeptember (1)
  • ►  2016 (1)
    • ►  szeptember (1)
  • ►  2015 (3)
    • ►  június (1)
    • ►  február (2)
  • ►  2014 (10)
    • ►  december (3)
    • ►  november (1)
    • ►  augusztus (1)
    • ►  április (1)
    • ►  március (1)
    • ►  február (3)
  • ►  2013 (40)
    • ►  december (1)
    • ►  október (1)
    • ►  szeptember (2)
    • ►  augusztus (6)
    • ►  július (2)
    • ►  június (2)
    • ►  május (1)
    • ►  április (4)
    • ►  március (6)
    • ►  február (6)
    • ►  január (9)
  • ►  2012 (79)
    • ►  december (5)
    • ►  november (5)
    • ►  október (4)
    • ►  szeptember (3)
    • ►  augusztus (7)
    • ►  július (5)
    • ►  június (9)
    • ►  május (8)
    • ►  április (11)
    • ►  március (5)
    • ►  február (9)
    • ►  január (8)
  • ▼  2011 (93)
    • ►  december (10)
    • ►  november (11)
    • ►  október (6)
    • ►  szeptember (7)
    • ►  augusztus (5)
    • ►  július (5)
    • ►  június (5)
    • ►  május (5)
    • ▼  április (13)
      • Select food a KétkerÉtkem jövő heti terítékén!
      • Tonhalas lasagne
      • Andalúz receptverseny részletei
      • Totálisan erdei: őzgerincfilé dióval és faeperlekv...
      • Ecetes zsemle juhtúrós, zöldfűszeres kencével
      • Húsvéti receptajánló
      • Sárgarépaágyon sült tavaszias aranydurbincs
      • Vaníliás kalácsfelfújt
      • Tonhalas burgonyasaláta
      • Szilvás morzsasüti
      • Jó tudni az eperről, ami valójában a szamóca
      • Egy csipetnyi Andalúzia - felhívás receptversenyre
      • Aranydurbincs zöld kabátban
    • ►  március (5)
    • ►  február (9)
    • ►  január (12)
  • ►  2010 (138)
    • ►  december (17)
    • ►  november (15)
    • ►  október (10)
    • ►  szeptember (7)
    • ►  augusztus (9)
    • ►  július (9)
    • ►  június (9)
    • ►  május (9)
    • ►  április (13)
    • ►  március (12)
    • ►  február (14)
    • ►  január (14)
  • ►  2009 (107)
    • ►  december (12)
    • ►  november (13)
    • ►  október (11)
    • ►  szeptember (16)
    • ►  augusztus (4)
    • ►  július (7)
    • ►  június (9)
    • ►  május (8)
    • ►  április (6)
    • ►  március (7)
    • ►  február (4)
    • ►  január (10)

Legutóbb újrakészült recept a blogról

Legutóbb újrakészült recept a blogról
Arroz de Pato (Rizses kacsahús - portugál étel)

Keresés ebben a blogban


Hozzávalók

alga (3) alma (29) ananász (2) aranydurbincs (7) articsóka (1) aszalt gyümölcs (26) balzsamecet (9) banán (6) barack (6) bárány (10) birsalma (3) bodza (2) bodzavirág (1) bor (37) borecet (9) borsó (5) brokkoli (3) busa (2) búzadara (2) cékla (6) citromfű (7) citrus (59) cukkini (10) curryfű (1) csalán (2) cseresznye (1) csicseriborsó (2) csiga (2) csirke (2) csoki (43) csonthéjas gyümölcs (34) datolya (7) dió (25) eper (9) éti csiga (1) fahéj (2) földimandulaliszt (2) füge (5) garnéla (2) gesztenye (8) ginseng (1) gomba (13) gyömbér (19) gyöngyös (1) gyümölcs (46) hal (76) hering (1) hús (86) ibolya (2) juharszirup (1) juhtúró (1) kacsa (7) kagyló (2) kakaó (16) kakaóvaj (5) kakas (9) kaliforniai paprika (1) káposzta (4) kapribogyó (1) karfiol (3) kávé (3) kecske (1) kecskesajt (5) kecsketej (3) kecsketúró (4) kefír (3) keksz (18) kelbimbó (1) keszeg (1) kókusz (11) komló (6) körte (4) kukorica (1) kukoricaliszt (1) kuszkusz (2) lazac (10) lekvár (9) lencse (5) liba (5) lime (6) máj (2) mák (12) málna (3) mandula (14) mangó (5) mángold (2) maniókaliszt (1) marcipán (4) marha (9) márna (1) mascarpone (18) Matcha (6) medvehagyma (25) meggy (11) menta (8) méz (50) mogyoró (9) natúr joghurt (13) nyúl (16) olajbogyó (4) padlizsán (4) pak choi (3) pálinka (2) pálmacukor (2) parmezán (3) pescada (1) pesto (3) pezsgő (1) pisztácia (6) pisztráng (2) puding (7) pulyka (10) ribizli (2) ricotta (6) rizs (18) rum (1) sertés (14) sherry (1) sóska (1) sör (6) spárga (4) spenót (16) sügér (1) süllő (3) sütőtök (20) szamóca (2) szardínia (4) szárnyas (38) szilva (14) szójaszósz (8) szőlő (2) tápióka (1) tejszín (11) tenger gyümölcsei (16) tintahal (2) tintahalszósz (1) tonhal (13) tök (4) tőkehal (21) tökmagliszt (1) túró (3) tyúk (2) tyúkhúr (1) vad (10) vadon termő (4) vanília (25) virág (23) Xukor (4) zabpehely (1) zöldbab (3) zöldség (39)

.

.

Ételfajták, elkészítési módok

ActiFry (8) alapanyagok - alapreceptek (27) aprósütemény (4) befőzés (2) brûlée (2) búzalisztmentes desszert (14) cheesecake (5) cukormentes desszert (18) cupcake (1) csőben sült (87) desszert (117) diéta (6) egyszerű (269) egytálétel (42) előétel (43) fagyi (12) fagylaltgép (3) főétel (180) főzelék (5) grill (8) gyors (179) házilag készült (20) húsmentes (16) időigényes (43) ital (3) kenyér/péksütemény (35) köret (15) leves (27) mártás (31) nyers (1) pácolt (14) pasta (26) pesto (3) pizza (3) puding (7) quiche (1) reggelire/uzsonnára (15) rétes (3) rizs (18) saláta (10) salátaöntet (2) snack (2) sós (14) soufflé (3) sütés nélkül (3) tartósítószermentes (1) variációk házi májkrémre (1) vegetáriánus (14)

Más konyhák és alkalmak

angol konyha (2) arab konyha (3) húsvét (4) indiai (6) Italy (31) karácsony (26) keleti konyha (15) magyar konyha (22) portugál konyha (54) spanyol konyha (3)

Más

ajánló (35) diéta (6) Dining Guide (12) étteremkritika (7) helyezés (3) Jó tudni (9) más (54) receptverseny (12) utazás (3) videó (1) VKF (12)

Rendszeres olvasók

Heti népszerű bejegyzések

  • Jó tudni az olajok hevítéséről
  • Mascarponés-mogyorókrémes csokoládérolád
  • Egyszerű, cserépedényben sült nyúl
  • Sajtkészítés házilag 1. - az első kecskesajtjaim
  • Ismertető a kecske- és a gidahúsról
  • Csigaragu és az éti csiga előkészítése

Fogyasszunk idénynövényeket!


Tudtad?

Egy közepesen aktív felnőtt embernek nagyjából 2000 kalóriára van szüksége naponta.

Tojáskódok jelentése

Tojáskódok jelentése

Én komposztálok,

Én komposztálok,

szelektálom a hulladékot,

szelektálom a hulladékot,

és előnyben részesítem a környezetkímélő tisztítószereket.

és előnyben részesítem a környezetkímélő tisztítószereket.
ÉS TE?

COPYRIGHT © http://selectfood.hu/ MINDEN JOG FENNTARTVA.

ALL RIGHTS RESERVED. A blogomon található receptjeim, fotóim és írásaim kizárólag az írásos beleegyezésem után, a forrás egyértelmű megjelölése mellett használhatóak fel más oldalakon vagy nyomtatásban. Ezalól kivételt képeznek azok a gyűjtőoldalak, ahol a bejegyzések csak részben kerülnek közlésre, a folytatás a blogomra kattintva olvasható. 2009-2020



Üzemeltető: Blogger.