2011-09-08

Tárkonyos zöldséges nyúlsült


Megint egy egyszerű és egészséges nyulas fogás, az évszakhoz illő színekkel, ízekkel. Könnyen és gyorsan össze lehet állítani. Nem kell bele hozzáadott zsiradék, a hús átveszi a zöldségek ízét, miközben azok, és a saját levében párolódik.


Hozzávalók

1 db kisebb házinyúl
2 db vöröshagyma felkarikázva
4 gerezd fokhagyma héjastól
325 g sütőtök felkockázva
2 szál petrezselyemgyökér felkarikázva (nagyobb karikák félbevágva)
4 db érett paradicsom felkockázva
6-8 cm-es húsos kolbász feldarabolva (el is hagyható)
0,5 dl sherry
1 kisebb csokor tárkony
1-2 ágacska kakukkfű
tengeri só, frissen őrölt színes bors


Elkészítés

A zöldségeket és a kolbászt keverjük össze, a húst daraboljuk fel, sózzuk meg, tekerjünk rá színes borsot, és rakjuk mindezt rétegezve egy fedeles cserépedénybe. Alulra a zöldségkeverékből kerüljön és a zöldfűszereket is tegyük a rétegek közé. Öntsük rá a sherryt.
Fedjük be az edényt és 200°-os sütőben süssük egy órán át, majd a fedőt levéve további fél órán keresztül, vagy amíg a hús megpuhul.

A köret lehet ízlés szerinti, én zöldborsós rizst főztem mellé.

4 megjegyzés:

Márti írta...

Pont most népszerűsítettem az oldalamon a tárkonyt! remek fogás, nyúl, tárkony, hmmm...

Selectfood írta...

:o) Köszi Márti.
Én idén vetettem először magról és némelyik elég szépen kifejlődött. Imádom a zöldfűszereket!

Vicuska írta...

:) Mártinál cseréltünk pont eszmét a minap a tárkonyról, ahol említettem, hogy mennyire szeretem levesekbe használni és ő ajánlotta húsok mellé is, és lőn, itt van!!! Köszi :)

Selectfood írta...

:-D Akkor nagyon egyre gondoltunk!