2012-04-12

Kínai süllőfilé mogyorós bundában


Nagyon gyors és finom ebéd vagy vacsoraajánlat a keleti ízeket kedvelő sietősöknek. Süllő helyett más halfiléből is elkészíthető.
A spárga saját termés!


Hozzávalók
3 személyre

3 db süllő (vagy más hal) kifilézve (kb. 400 g/db)

a páchoz4 ek sötét szójaszósz
3 ek rizsszirup
3 ek ketchup
2 ek frissen facsart citromlé
2 ek reszelt gyömbér
15 szál finomra aprított snidling
2 db madárszemchili finomra aprítva

100 g pirított, darált földimogyoró
50 g kenyérmorzsa

köretjavaslat: párolt jázmin rizs és zöld spárga

Elkészítés

1 A pác hozzávalóit keverjük össze, és minimum fél órán keresztül pácoljuk benne a halfiléket.
2 Keverjük össze a morzsát a darált földimogyoróval, és forgassuk meg benne a halfiléket.
3 ActiFry-ban 18 perc süssük meg a halfiléket. Ha nem lenne, akkor sütőben is meg lehet őket sütni.

Tálaljuk a párolt jázmin rizzsel és zöld spárgával, vagy idény szerint más párolt zöldséggel.

4 megjegyzés:

Dankóné R. Magdi írta...

Mi veganok vagyunk, de a panirt "elviszem" :-) Koszonom :-) Magdi (www.magdireceptek.blogspot.com)

Selectfood írta...

Tessék, csak tessék! ;)

Hobbychef írta...

Csodálatos ez az étel. A halakat (tengeri és édesvizű egyaránt) nagyon szeretem. Így spárgával (külön dicséret, hogy saját termés)pedig egyenesen kiváló.

Selectfood írta...

Köszönöm szépen, kedves Hobbychef! A hal filézése közben találtam ki, hogy mi is legyen belőle. Jobb nem is sülhetett volna ki. :)