2009-01-16

Papas de abóbora à moda da Avó Fernanda / Fernanda mama édes sütőtökpüréje

Hozzávalók
(1 kg sütőtökhöz)

sütőtök
víz a főzéshez
csipet só
17 dkg búzaliszt
7 dkg kukoricaliszt
nádcukor vagy fruktóz ízlés és a sütőtök édessége szerint
kevés zsír vagy olívaolaj
őrölt fahéj


Elkészítés

1 A megmosott, hámozott sütőtököt darabokra vágom, majd kevés sóval és annyi vízzel, amennyi ellepi felteszem főni.
2 Ha megpuhult a sütőtök, akkor botmixerrel átpasszírozom, majd pedig folytonos kevergetés mellett hozzáadom a 2 féle, korábban összekevert lisztet. Ezután beleteszem a zsírt (én mangalicazsírt használok, kb. 1 ek) vagy az olívaolajat, a fahéjat, végül apránként hozzáadva és még mindig folyton kevergetve belefőzöm a cukrot is. Ha „összerottyant”, elkészült a desszert. Szükség esetén át kell keverni még egyszer botmixerrel, hogy teljesen csomómentes legyen.

Ahogy elkészült, induviduál tálkákba szedem és hűlni hagyom. Melegen vagy hidegen egyaránt fogyasztható.


Férjem (egyik) kedvenc portugál édessége, amit a nagymamája receptje alapján szoktam készíteni.

Nincsenek megjegyzések: