2009-01-16

Mousse de chocolate / Csokoládémousse

 

Sokféle módon lehet csokoládémousse-t készíteni, ám nekem ez a portugál mousse ami igazán bejön, hipp-hopp elkészül és bizony ugyanolyan hamar el is fogy.

Kell némi akaraterő, hogy távol tudjuk tartani magunkat a hűtőtől.

Hozzávalók

6 db friss tojás
150 g magas kakaótartalmú étcsokoládé
3 ek fruktóz vagy nádcukor - ínyencek el is hagyhatják
kb. 5 ek tej
1 ek rum - opcionális


Elkészítés

1 Vízgőz fölött olvasszuk meg a csokoládét annyi tejjel, hogy ne legyen nagyon folyós állagú, és - ha nem gyerekeknek készül, és ha nem is ülünk volán mögé - egy kis rumot is keverhetünk hozzá.
2  Mikor a csoki felolvadt, tegyük félre hűlni. Ezalatt válasszuk szét a tojásokat, a fehérjét verjük fel fényes, kemény habbá, a sárgáját pedig a fruktózzal vagy cukorral elkeverve verjük kifehéredésig.
3 A tojássárgáját keverjük el a csokoládéval és óvatosan keverjük hozzá a fehérjehabot is.
Kész is! Fogyasztás előtt érdemes pár órán át hűteni.

Tároljuk hűtőben max. 24 órán keresztül, mivel nyers tojást is tartalmaz.

Én dupla adagot szoktam készíteni belőle. :-)

Nincsenek megjegyzések: