2009-01-16

Spaghetti alla Carbonara



Hozzávalók

400 g spagetti (én leginkább a Barillát szeretem)
kevés vaj
100 g sovány sonka felcsíkozva vagy kisebb darabokra tépkedve
sok fokhagyma
tengeri só, frissen őrölt fekete bors
3 felvert tojás
besamelmártás
frissen reszelt parmezán
olívaolaj
(só)

Elkészítés

1 Kevés vajon enyhén megpirítom a sonkát a fokhagymagerezdekkel együtt.
2 Sós vízben egy kevés olívaolajjal kifőzöm a spagettit.
3 Elkészítem a besamelmártást.

A tésztát összekeverem a pirított sonkával, borsozom, hozzáadom a felvert tojásokat, pár perc alatt készre sütöm, majd ráöntöm a mártást is.

Reszelt parmezánnal megszórom és azonnal tálalom.

Nincsenek megjegyzések: