2010-01-14

Csokoládés almatorta mascarponéval

Hozzávalók

az alaphoz:
200 g min. 50%-os étcsokoládé
50 g vaj
1,5 dl sovány tej
5 cl Amaretto
5 púpozott ek barna rizsliszt
1ek cukrozatlan kakaópor

a krémhez:
1 db tojás
3 ek Nutella
80 dkg alma meghámozva
500 g mascarpone

Elkészítés

1 A csokoládét olvasszuk fel goz fölött a vajjal, tejjel, Amarettoval. A lisztet keverjük el a kakaóval és csomómentesen adagoljuk a csokoládés masszához.
2 Öntsük egy enyhén kivajazott kapcsos formába és 180º-on süssük 10, de max.15 percig, majd vegyük ki a sütőből.
3 Amíg sül az alap, addig dobjuk össze a krémet: Verjük fel a tojást és habverővel dolgozzuk össze a mascarponéval és a Nutellával.
4 Az almát vágjuk apró kockákra és keverjük el a krémmel. Öntsük a csokis alapra és tegyük vissza a sütőbe újjabb 15percre, vagy míg kap egy kis színt a teteje.

Megjegyzés: Ne fogyasszuk azonnal, mert melegen még folyós az almás krém. Hagyni kell kihűlni és egy időre hűtőbe tenni, amíg megszilárdul.
Nutella helyett a mascarponéhoz tehetünk 1db vaníliarúd kikapart belsejét is, 1ek fruktózzal vagy porcukorral.

Nutella elkészítése házilag itt található.