2010-01-29

Paradicsomos-tonhalas muffin


Hozzávalók
12 db muffinhoz

25 dkg liszt (fehér és teljes kiőrlésű fele-fele arányban)
1 tk sütőpor
2 db tojás
1 db citrom kifacsart leve
1 konzerv tonhal (kb.112g)
0,5 dl olívaolaj

frissen őrölt borskeverék
1 db paradicsom apró kockákra vágva, a leve nélkül
1 pohár kefir/natúr joghurt/sovány tejföl


Elkészítés

1. A lisztet, sütőport egy csipet sóval és borssal elkeverjük.
2. Egy másik tálban habosra keverjük a tojást az olívaolajjal, citromlével és a kefirrel.
3. A lisztes és a tojásos keveréket elegyítjük és beleforgatjuk a vékony szeletekte szedett tonhalat és az aprított paradicsomot is.
4. Tegyük a masszát muffinsütőbe, végül 180º-ra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt süssük meg.

Tipp: Ha nam saját levében eltett tonhalat használunk, hanem olívaolajas konzervet, akkor az arról leöntött olajat keverjük a masszába.

Nincsenek megjegyzések: