2010-06-30

Tejes kenyér mazsolával






Hozzávalók:

450 g sima BL55-ös búzaliszt
300 g BL80-as búzaliszt
10 g finom tengeri só
100 g nádcukor
4 dl sovány tej
25 g friss élesztő
1 maréknyi mazsola



Elkészítés

1. A tejet melegítsük fel kézmelegre, majd a mazsolával és egy evőkanál cukorral együtt oldjuk fel benne az élesztőt.
2. A liszteket a sóval és a cukorral keverjük jól össze.
3. A felfuttatott élesztőből és lisztes keverékből gyúrjunk tésztát, majd langyos helyen konyharuhával lefedve kelesszük a duplájára.
4. Óvatosan gyúrjuk át a tésztát és tegyük egy vajjal vékonyan kikent, belisztezett kenyérformába.
5. Ismét kelesszük a dulpájára, utána spricceljünk vizet a tetejére és 190°-os sütőben -az alsó rácson- kb. 35 perc alatt süssük készre.

Nincsenek megjegyzések: