2010-06-19

Ördögi matchás csokoládékocka eperrel sütve

Valami tömör, mégis könnyű, egyszerre édes és savanykás, az egyedülálló matchával megbolondított finomság.




Hozzávalók

360 g min. 60%-os étcsokoládé
8 db tojás
10 g matcha (zöldtea-por)
25 g olvasztott vaj
1 dl tejszín /nem felverve
eper ízlés szerint

Elkészítés

1 A csokoládét olvasszuk fel vízgőz fölött, majd hagyjuk hűlni.
2 A tojásokat válasszuk szét, a fehérjéket egy kis csipet sóval, gépi habverővel verjük fel habosra, de ne túl keményre.
3 Folyamatos keverés mellett adjuk hozzá egyenként a tojássárgákat is, utána pedig a már kissé lehűlt csokoládét.
4 Csorgassuk a masszába a vajat és a tejszínt is. Keverjük simára, majd szitáljuk hozzá a matchát is, csomómentesre keverve vele.
5 Egy 18x24 cm-es magasfalú tepsit vékonyan vajazzunk és béleljük ki sütőlappal. Öntsük bele a masszát egyenletesen elosztva, tetejére fektessünk sok-sok felszeletelt epret.
6 Egy nagyobb tepsibe tegyük a megtöltött kis tepsit és öntsük fel annyi vízzel, amennyivel majdnem eléri a kisebb tepsi tetejét. 175°-os előmelegített sütőben süssük készre 30 perc alatt.

Egy nagyon jól szeletelhető, tömör, de mégis könnyű állagú süteményt fogunk kapni. Melegen és hidegen is egyaránt "ennivaló".


Megjegyzés: Bár az étcsokoládé miatt nem tűnik ki a matcha szép zöld színe, ám az íze ízig-vérig érződik. Fehér csokoládéval készítve látványosabb, de kissé más zamatú desszertet kaphatunk.

Tipp: Eperszezonon kívül málnát, ribizlit, szedret vagy áfonyát is tehetünk a tetejére.

4 megjegyzés:

Névtelen írta...

Szia!

Most találtam az oldaladra. Szerintem jó kis receptjeid vannak, a megjegyzések számából ítélve viszont nem sokan látogatnak errefelé. Sajnálom ha így van, pedig szerintem ez a gasztroblog is van annyira jó, mint némelyik sűrűn látogatott, felkapott blog.

Era

Selectfood írta...

Szia Era! Köszönöm, nagyon kedves vagy és örülök, hogy tetszik a blog. Saját felhasználásra kezdtem el a receptjeimet összegyűjteni, csak a 60. bejegyzésem után döntöttem úgy, hogy megosztom másokkal is.
Remélem, hogy Te is kedvedet leled benne!

Névtelen írta...

Szia, nagyon tetszik ez a recept, Rád szavaztam a Dining Guide 1. fordulóban. Hajrá!!!
Wendy

Selectfood írta...

Köszönöm a támogatást Wendy! :-)