2009-08-21

Csirkecomb gyümölcsös zöldségkavalkáddal



Hozzávalók

csirkecombok
zöldségek: sárgarépa, cukkini, hagyma, fokhagyma, burgonya, paradicsom, paprika, padlizsán, karfiol, brokkoli / ízlés szerint
gyümölcsök: körte, szőlő, szilva és/vagy sárga-, őszibarack, alma...
szójaszósz
olívaolaj
tengeri só
friss oregano, bazsalikom, majoranna, kakukkfű, petrezselyem
cayenne-i bors


Elkészítés

1 A csirkecombokat lebőrözöm, sózom, borsozom, combonként 1-1 ek olívaolajjal meglocsolom, majd egy alufóliával letakart tepsibe kb 180º sütőben addig sütöm amíg előkészítem a köretet.
2 A zöldségeket, gyümölcsöket megtisztítom, amelyeket szükséges, meghámozom és nagyobb darabokra vágom.
3 Egy nagy tálban jól összekeverem, hozzáadom a felaprított friss zöldfűszereket is, enyhén megsózom, ráöntöm a szójaszószt is (kb 1/2 dl, de a köret mennyiségétől függ) és ismét jól elkeverem.
4 Kiveszem a sütőből a tepsit, a csirkecombok mellé öntöm a gyümölcsös-zöldséget és lefedés nélkül visszatolom a sütőbe, készre sütöm.


Megjegyzés:
Aki csípősen szereti, fűszerezéskor használjon cayenne-i borsot is.
Nem kell sok szójaszósz a körethez, hiszen a hús is és a gyümölcsös-zöldség is ereszt levet, de ha kevésnek találjuk akkor sütés közben, száraz fehér borral is meglocsolhatjuk.
Ízlés szerint bármilyen - de lehetőleg friss vagy fagyasztott - gyümölcs-, és zöldségvariációval készülhet az étel.

Nincsenek megjegyzések: