2009-08-05

Minestrone

Hozzávalók

1 nagy fej vöröshagyma felkockázva
3 gerezd összenyomott fokhagyma
hámozott paradicsom (lehet 1 kis konzerv is friss helyett)
1 kis zeller feldarabolva, zölddel együtt
sárgarépa nagyobb darabokra vágva
burgonya nagy kockákra darabolva
zöldborsó
cukkini, ugyancsak nagyobb részekre darabolva
bab
kelkáposzta, széttépkedve vagy felcsíkozva
parmezánhéj
só, bors
zsálya, bazsalikom
balzsamecet
olívaolaj
víz


Elkészítés

A hagymát megfuttatom az olívaolajon, beleteszem a sárgarépát, fokhagymát, zellert, a zölddel együtt és pár perc alatt megpárolom. Beleöntöm az összenyomott hámozott paradicsomot felöntöm egy kis vízzel, majd fedő alatt tovább párolom még 5-10 percig, majd beleteszem az összes többi zöldséget, -ha pl konzerv babból készül akkor azt csak a végén teszem bele-, sózom, frissen őrölt borssal és a zöldfűszerekkel megszórom. Felöntöm annyi vízzel, hogy jó sűrű legyen a leves. A parmezánhéjat is beleteszem és lassú-közepes tűzön készre főzöm a minestronét, végül balzsamecettel ízesítem.

Az eredeti recept itt található.

Nincsenek megjegyzések: