2011-10-18

Tárkonyos tejszínes nyúlleves pak choi-jal


Ez a leves jó felhasználási alternatíva a nyúlfilézésből visszamaradt csontos részekre, tárkonnyal, ginsenggel és pak choi-jal ízesítve. Férjem csak finom levesként emlegeti. Ennyi elég is, nem?


Hozzávalók

800 g csontos nyúlaprólék (nyak, kifilézett gerinc, borda) vagy más fehér hús, de olyankor jóval kisebb súly elegendő
10-12 szem zöld bors
2 nagy gerezd fokhagyma
1 közepes méretű vöröshagyma
2 ek szárított ginsengszeletek
friss vagy szárított tárkony
tengeri só
hideg víz
kb. 2 db 20 cm-es pak choi vagy bok choi leveleire szedve, vastagabb szárrészek durvára darabolva
2 dl 12%-os tejszín

7 l-es fazékban főztem

Elkészítés

Rakjuk fel főni a nyúlaprólékot az egész vöröshagymával, fokhagymával, borssal, ginsenggel és valamennyi tárkonnyal. Adjunk hozzá egy kis sót is, öntsük fel hideg vízzel, majd főzzük puhára a csontos húst.
Tegyük a levesbe a pak choi-ok feldarabolt szárait, majd ha azok közepesen átfőttek, akkor a leveleit is. Miután megfőttek a zöldek is, öntsük fel a tejszínnel, és ha kell, adjunk még hozzá tárkonyt, (esetleg sót) végül forraljuk össze.

Tálalás előtt fejtsük le egy villával a húst a csontokról.

Tipp: Pak choi / bok choi helyett más zöldet, mángoldot, spenótot is tehetünk a levesbe, de ennek a kínai zöldségfélének a jellegzetes íze különösen finommá és egyedivé varázsolja az ételt.

Nincsenek megjegyzések: