2009-05-30

Frankfurtileves


Hozzávalók

fél fej kelkáposzta
1 fej vöröshagyma
2-3 szem krumpli
4 gerezd fokhagyma
1 szál sárgarépa
20 dkg virsli
2 dl tejföl
2 kanál liszt
olívaolaj
1 tk pirospaprika
1 kk egész kömény
morzsolt majoranna
petrezselyem
só, bors
5 dkg füstölt húsos szalonna - opcionális


Elkészítés

1. A finomra aprított hagymát olajon megfuttatom, a kis kockákra vágott szalonnát beledobom, picivel később pedig 2 gerezd reszelt fokhagymát és a köménymagot is hozzáadom.
2. 1-2 percig alacsony lángon pirítom, majd félrehúzom, és leszórom pirospaprikával. A vékony csíkokra vágott kelkáposztát, a karikákra vágott sárgarépát és a vékonyra szeletelt krumplit hozzáadom, majd annyi vízzel öntöm fel, amennyi bőségesen ellepi, sózom, borsozom, majorannával és petrezselyemmel szórom meg.
3. Lefedve puhára főzöm de csak annyira, hogy ne essen szét se a krumpli, se a káposzta ne váljon péppé.
4. Egy kisebb edényben 2 kanál liszttel és olajjal világos rántást készítek, a maradék fokhagymát belereszelem, felöntöm hideg vízzel, egy pohár tejföllel és adok hozzá a levesből is. Botmixerrel simára keverem az egészet, majd a leveshez adom. Összeforralom, beledobálom a karikákra vágott virslit is és ha szükséges még akkor sóval, borssal ízesítem.

Nincsenek megjegyzések: