2009-05-22

Sütőtökös cannelloni


Hozzávalók
1 doboz cannelloni
sütőtökpüré (házi készítétésű, 1kisebb sütőtökből vagy 2 üveg bébiétel)
25 dkg ricotta
3 dkg reszelt parmezán
2 dl tejszín
1 tejszínes krémsajt (pl. Philadelphia, Kemping)
1 db tojás
2 gerezd fokhagyma
3 evőkanál zsálya apróra vágva
1 db chili
tengeri só
frissen őrölt bors
1 csipet cayenne-i bors
1dl víz


Elkészítés
1 A töltelékhez összekeverem a sütőtökpürét a ricottával, a reszelt parmezánnal, a tojással, az apróra vágott chilipaprikával, a reszelt fokhagymával, végül sóval, továbbá 2 evőkanálnyi apróra vágott zsályával és a cayenne-i borssal.
2 A krém elkeverése után megtöltöm vele a cannellonikat, aztán egy jénai tálba egymás mellé fektetem őket és kb 1dl vizet öntök alá. Lefedve 200º-os sütőbe rakom és addig sütöm amíg a tészta közepesen megfő.
3 Ekkor kiveszem a sütőből, ráöntöm a tejszínnel lazított és a maradék aprított zsályával ízesített tejszínes sajtkrémet és lefedés nélkül visszateszem a sütőbe még annyi időre, hogy kissé megpiruljon a teteje.

Nincsenek megjegyzések: