2010-02-08

Sertéskaraj tojásos-kefirrel sütve


Hozzávalók

kb. 1 kg csontozott sertéskaraj
3 db főtt tojás
1 pohár 12%-os tejföl
1 pohár kefir
sovány reszelt sajt
2-3 gerezd zúzott fokhagyma
friss majoranna

frissen őrölt borskeverék


Elkészítés

1 A tejfölt és a kefirt keverjük ki egy tálban. Adjuk hozzá a kis kockákra vágott tojást és a zúzott fokhagymát.
2 Vágjunk a karajból vékony szeleteket és egy kicsit klopfoljuk ki őket. Egyik oldalát kissé sózzuk, borsozzuk, a másik oldalára pedig fektessünk majoranna ágacskákat.
3 Kevés olívaolajon mindkét oldalát süssük át a hússzeleteknek.
4 Helyezzük őket egy tűzálló tálba, tegyünk rájuk a tojásos keverékből és szórjuk meg a reszelt sajttal.
5 Toljuk 190º-os sütőbe, míg megpirul a teteje.

Megjegyzés: Kakukkfüves burgonyachipsszel tálaltam, elkészítése itt található.

Nincsenek megjegyzések: