2009-05-30

Tiramisù- és vaníliafagylalt

Hozzávalók:
-2x az alaprecept
a vaníliafagyihoz:
-vanílarúd vagy vaníliáscukor
-1 marék rózsaszirom
a tiramisùfagyihoz:
-250 g mascarpone
-kakaópor
-1-2 ek amaretto vagy sütőrum
-hideg kávé
-1 csomag babapiskóta

Vaníliafagylalt elkészítése:
Az alaprecept elkészítésekor több vaníliát keverek a krémbe és mielőtt tálkákba önteném, óvatosan hozzákeverem a megmosott, megszárított rózsaszirmokat.

Tiramisùfagylalt elkészítése:
1. Felverem a hozzávalókat az alaprecepthez.
2. A tojássárgájához habverővel hozzákeverem a mascarponét.
3. Összekeverem a habokat.
4. A hideg rumoskávéba mártom 1-1 pillanatra a babapiskótákat majd a krémbe morzsolom őket.
5. Elosztom tálkákba és kakaóporral megszórom mindegyik tetejét.
6. Fagyasztóba teszem.

Megjegyzés: A rózsaszirom el is hagyható, az ehető virágokról bővebb ismertetés pedig itt található.

Nincsenek megjegyzések: