2010-01-21

Egzotikus sült hal


Hozzávalók
kb. 1 kg tengeri haltörzs/ filé vagy szelet
1-2 db kókuszdió belseje vagy 1 konzerv kókusztej
1 db kis vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
2 ek reszelt gyömbér
1-2 szár friss (vagy 1-2ek szárított) ázsiai citromfű
1 db csípős chili felaprítva
1 kk frissen őrölt fekete bors
1 ek kurkuma
tengeri só


Elkészítés
1 A halat fektessük egy hőálló tálba.
2 A hagymát szereteljük fel nagyon vékony karikákra, a fokhagymákat lapítsuk össze, majd keverjük jól el az összes hozzávalóval.
3 Öntsük rá a halra és pácoljuk benne 20 percig.
4 180º-os sütőben, lefedés nélkül, kb. 20 perc alatt (attól függően, hogy milyen halat készítünk) süssük készre.


Kókuszreszelékkel kevert párolt basmati rizzsel tálaltam.

Tipp: Sütés helyett grillezhetjük is a bepácolt halat, a páclevet pedig főzzük össze, esetleg sűrítsük is be és tálaljuk a hal mellé.

Nincsenek megjegyzések: