2012-03-25

chocoMe - a kézműves magyar csokoládé



Spanyolországot is elbűvölte a chocoMe

A magyar táblás csokoládé, a kézzel készült, személyre szabható chocoMe 2012. március 5-8. között bemutatkozott Spanyolország legnagyobb csúcsgasztronómiai kiállításán, a XXVI Salon de Gourmets-en. A rendezvényen mintegy 300 potenciális viszonteladó partner folytatott tárgyalást a chocoMe-vel - Tenerifétől Ibizáig, Santandertől Gibraltárig. A kiállításon hosszú tárgyalások eredményeképp - magyar termékként elsőként – szóbeli megállapodás született Spanyolország legnevesebb kereskedőházába, az El Corte Inglésbe való bekerülésről. A sikercsokoládéra jellemző, hogy a legnagyobb spanyol kereskedelmi tévécsatorna, a TV6 csak három kiállítóval készített interjút főműsoridős híradójában – az egyikük a chocoMe volt. A kiállításon olyan illusztris személyek kedvelték meg rögtön a chocoMe-t, mint Maria Alvarez del Manzano madridi polgármester, Miguel Arias Cañete földművelésügyi és környezetvédelmi miniszter, valamint Isidro Diaz, a Real Madrid korábbi labdarúgója.


Magyarországi kísérőrendezvények

A spanyol bemutatkozásra a chocoMe itthon is rászervezett: az újságírókat és gasztrobloggereket szavazásra invitálta a lehetséges spanyolos ízvilágok összeállítására, ami egy remek csokoládés-sherrys összekóstolásban csúcsosodott ki a chocoMe nemrég átadott budapesti bemutatótermében.

A legjobb 3 variáció a következő lett:

* étcsokoládé-alapon lime-pasztilla - narancshéj – mandula;
* tejcsokoládé-alapon narancs-aranymazsola;
* fehércsokoládé-alapon fahéjas cukros mandula - mandula – narancshéj.


Személyes tapasztalataim

A chocoMe jóvoltából nekem is lehetőségem nyílt 3 különlegesség megkóstolására. Először is fontosnak tartom kiemelni, hogy mindegyik tábla csokoládé elbűvölő, és szívből gratulálok a spanyol sikerhez!
Az én kedvencem mi más is lehetett volna, mind az étcsokoládé, amit szorosan követett a tejcsokoládé. A 65,1% kakaótartalmú étcsokoládé-alapra egy remek hármas: kávészem- és kakaóbabtöret került őrölt kardamommal kiegészítve. Ez a verzió nagyon el van találva, egyszerűen tökéletes!

A 39%-os kakaótartalommal rendelkező Arriba tejcsokoládéra az egyik legkedvesebb ehető virágom, a ibolya került kandírozva, kókuszszelékkel és ehető arannyal kombinálva. Fantasztikus ízvilág, az ibolya átható illatára és ízére jellemzően. (Azt azért megemlíteném, hogy ez a szép lila szín csak színezékekkel érhető el, emellett tartalmaz egy kis aromát is. Maga a virágszirom - nem titok, látható - elenyésző méretű.)

A fehér csokoládéra egész mandulaszemek, kandírozott jázminvirág és liofilizált őszibarack került. Én alapvetően nem vagyok egy nagy fehércsokoládé-rajongó, a túlzott édessége miatt, amit ezen a verzión a cukros jázminszirmok még tovább erősítettek. Ebben a kreációban nekem nem jött át sem a jázmin íze, sem az illata - annak ellenére, hogy ebben is van egyfajta aroma - szerintem ez betudható a vastag kristálycukor-borításnak. Én ezt az alapot inkább liofilizált piros gyümölcsös feltéttel tudom elképzelni.

A chocoMe kreációi mellett a feltéteket ki-ki kedvére variálhatja, és össze is állíthatja egyéni kedvencét a chocoMe honlapján, 3 alap és majd' száz feltét közül kiválasztva. Továbbá lehetőség van ajándékutalvány beszerzésére is, így a megajándékozott személy maga állíthatja össze a neki leginkább tetsző kombinációt.

Nekem nagyon bejönne még egy, még magasabb; 75-85% kakaótartalmú étcsokialap is. ;)

Nincsenek megjegyzések: