2012-04-01

Medvehagymapestós spagetti aszalt paradicsomos tonhalgolyókkal


Tulajdonképpen a medvehagymapesto receptje már régóta fent van a blogon, most csak egy icipici változtatással, szarvasgombás olívaolajjal készítettem el. Mondhatni, jó kis kombináció!

A tonhalgombócokat Actifry-ban sütöttem meg, a belekerült pisztáciaolaj viszont egyáltalán nem érződött ki, szóval bármilyen olajat hozzá lehet adni. Ha valaki olajban sütné, akkor felesleges bármilyen és bármennyi olajat belekeverni.
Golyók helyett hamburgerformát is készíthetünk belőle, vagy formázhatunk egészen apró golyókat; fogvájóra tűzve remek vendégváró falatka lehet belőle.
Szervírozhatjuk más körettel is, de akkor érdemes belekeverni valamilyen zöld fűszernövényt is, mint a medvehagyma, bazsalikom, kakukkfű, vagy esetleg menta. Ez utóbbi nekem nagyon bejött például bárányburgerhez is.

Hozzávalók
kb. 30 db golyóhoz

350 g tonhalfilé felkockázva
60 g kenyérmorzsa (az enyém saját, négymagvas kenyérből)
2 db tojás (96 g)
1 kk sárga vagy fekete mustármag
2 ek olaj (nálam pisztácia, de mehet bele bármi más)
facsarásnyi citromlé (5 g)
tengeri só, frissen tört fehér bors ízlés szerint
6 db aszalt paradicsom finomra aprítva

Elkészítés

Az aszalt paradicsom kivételével tegyünk minden hozzávalót egy késes aprítógépbe, és aprítsuk/keverjük jól össze. Villával keverjük el a masszában a finomra aprított paradicsomokat, formázzunk belőle golyókat, és 16 perc alatt süssük készre Actifry-ban.

Megjegyzés: Akinek nincs otthon Actifry, az süsse meg sütőben, vagy lapítsa össze a golyókat, és süsse ki kevés olívaolajon egy tapadásmentes serpenyőben. (A Delimano tökéletes.)

Nincsenek megjegyzések: