2009-04-18

Medvehagyma-krémleves



Hozzávalók

200 g medvehagyma
2-3 szem kisebb burgonya
4 szál kisebb póréhagyma
1 gerezd fokhagyma
1 l zöldségleves-alaplé
2 dl főzőtejszín --»opcionális
-olívaolaj
só, őrőlt fehér bors és szerecsendió


Elkészítés

1. A póréhagymát, medvehagymát megmosom, karikákra ill. csíkokra vágom. Összezúzom a fokhagymát. A burgonyát megtisztítom, apró kockákra vágom.
2. Egy fazékban felforrósótom az olajat, hozzáadom a póréhagymát és a fokhagymát. Néhány perc párolás után beleteszem a medvehagymát és a burgonyát majd tovább párolom.
3. Mikor a medvehagyma egy kissé megfonnyadt (ez néhány perc) akkor ízesítem és felöntöm az alaplével.
4. Kb. 10-15 percig főzőm, esetleg a tejszínnel dúsítom, majd jól összeforralom. Botmixerrel turmixolom.


Tipp: Tálaljuk olívaolajon pirított kenyér- vagy zsemlekockákkal.

Nincsenek megjegyzések: