2009-04-18

Marika vadas-marhahúsa tarhonyával


Hozzávalók
1-1,5 kg marhahús
1 kg sárgarépa
2 db cukkíni (opcionális)
2-3 db nagy fej vöröshagyma
petrezselyem
liszt
pirospaprika (por)
olívaolaj
tejföl
mustár
méz
tengeri só
száraz fehérbor vagy víz
őrőlt fehér bors

(steak)fűszerkeverék - én nem használok hozzá


Elkészítés

1 A húst szeletekre vágom, sózom, fűszerezem. Egy zacskóba teszem egy kevés olajjal, 2 gerezd fokhagymával, esetleg egy kis pálinkával. 1 napig pácolom a hűtőben.
2 Másnap paprikás lisztbe forgatom, majd nem túl forró olajban kb 1 perc alatt kisütöm.
Egy magas falú hőálló tálba fektetem a hússzeleteket.
3 A hagymát feldarabolom és olívaolajon megfonnyasztom. Ráteszem a kisült hússzeletekre. Erre pedig a karikára vágott répa, cukkiní, darabolt petrezselyem kerül.
4 Annyi fehérborral vagy vízzel felöntöm, hogy ellepje a húst. Lefedve kb. 170º-os sütőbe tolom és min. 2 órán keresztül sütöm vagy addig amíg a zöldségek megpuhulnak.
5 Ekkor kiveszem a húsokat egy tálba, a zöldségeket és a húslét pedig botmixerrel leturmixolom, ízlés szerint fűszerezhetem még és kb. 3 ek tejföllel, 2 ek mustárral és1 ek mézzel ízesítem, majd összeforralom az egészet és a húsra öntöm.


Tipp: Tálaljuk főtt tarhonyával vagy zsemlegombóccal. Készítése itt található.

Nincsenek megjegyzések: