2010-02-22

Sokmagvas buci


Hozzávalók

650 g fehér búzaliszt
200 g teljes kiőrlésű tönkölyliszt
150 g magvak (szezám-, napraforgó-, len-, tökmag, vagy ízlés szerint)
2,5 g friss élesztő

1 kk nádcukor
6 dl langyos víz
100 g sovány tejföl vagy kefir
a kenéshez:
kevéske fele-fele arányban elegyített vizes-tejes keverék


Elkészítés

1 A liszteket keverjük el a magvakkal és némi sóval egy tálban.  Az élesztőt a többi hozzávalóval egy másik tálban oldjuk fel, majd keverjük a lisztes keverékhez.
2 Dagasszuk meg jól. Nyúlós, ragacsos tésztát fogunk kapni.
3 Letakart konyharuhával langyos helyen kelesszük egy órán át.
4 Lisztes kézzel formázzunk bucikat a tésztából, tegyük őket kivajazott tepsibe, kenjük le a tetejüket a vizes-tejjel és 200º-on kb. 25 perc alatt süssük készre.

Nincsenek megjegyzések: