2010-07-15

Paradicsomos kókusztejben sült sügér


Kevés munkával, gyorsan elkészül ez az egészséges, könnyű ebéd.

Hozzávalók

1-1,5 kg előkészített, egész tengeri sügér (vagy más tengeri hal)
30 g gyömbér
őrölt fehér bors
chili
tengeri só
fekete kömény
friss zöldfűszerek: borsmenta, izsóp, petrezselyemzöld, bazsalikom, snidling
1 db egész lime
2 db lime (vagy citrom) levél
néhány gerezd fokhagyma
salotta (hagyma)
250 g friss paradicsom (felkockázott-lecsepegtetett vagy nem túlságosan lédús fajta mint pl. a Lucullus)
500 ml kókusztej




Elkészítés

1 A gyömbért, fokhagymát, zöldfűszereket, chilit egy aprítógépben aprítsuk fel, a salottát szeleteljük fel, majd keverjük össze a kókusztejjel és a felaprított paradicsommal. Ízlés szerint ízesítsük a többi fűszerrel is.
2 A halat fektessük egy hőálló tálba, öntsük rá a kókusztejes keveréket.
3 190°-os sütőben lefedve süssük kb. fél órán át (vagy amíg a hal kellőképpen megpuhul).

Párolt jázmin rizzsel körítsük. 

Megjegyzés: Az én sügeremet nem fedte be teljesen az öntet, ezért a sütési idő végén még 10 percre a sütőben hagytam, -nem lefedve- a grill fokozaton, de ez nem feltétlenül szükséges.

1 megjegyzés:

Gabriella írta...

Nagyon tetszik a recept!