2011-06-05

Padlizsános-spenótos-túrós cannelloni


Volt itthon két padlizsánom, egy szatyor spenótom és egy megbontott doboz ricottám. Valamilyen húsmentes tésztát szerettem volna enni, így adta magát ez a töltött canneloni. Nagyon ízlett, ismétlés biztosan lesz belőle! 


Hozzávalók
28 db cannellonicsőhöz

600 g spenót leszárazva
500 g padlizsán meghámozva és kisebb darabokra vágva
375 g ricotta vagy zsírszegény tehéntúró
125 g lila hagyma felaprítva
3 gerezd fokhagyma felaprítva
3 púpos ek tejföl
tengeri só
kb. 15 szem zöld bors frissen őrölve
a mártáshoz
olívaolaj (0,5 dl)
liszt (4-5 ek)
kb. 5 dl folyadék aminek egy része a zöldségekről lecsepegtetett lé, a többi zsírszegény tehéntej

frissen reszelt parmezán


Elkészítés

1 A finomra aprított lila hagymát és a fokhagymát üvegesítsük meg egy kevés olívaolajon. Pároljuk meg rajta először a padlizsánkockákat, majd a spenótleveleket is. Mikor a spenót összeesett és a padlizsán is megpuhult, tegyük az egészet egy szűrőbe és csepegtessük jól le. Őrizzük meg a levét.
2 A besamelmártáshoz hasonlóan készítsük el a mártást - nem túl sűrűre - annyi változtatással, hogy vaj helyett olívaolajat, és a tej mellett a zöldségekről lecsepegtetett levet is felhasználjuk hozzá.
3 A szűrőből tegyük át egy edénybe a lecsepegtetett zöldségeket, sózzuk és borsozzuk meg, villával keverjük hozzá a ricottát és a tejfölt.
4 Tegyünk a mártásból egy (vagy több induviduál) hőálló tál aljára, majd fektessük rá a töltelékkel megtöltött cannellonicsöveket. A tetejére ismét mártás, majd erre reszelt parmezán kerül.
190°-os sütőben 30-35 perc alatt süssük a tésztát al dente-re, tetejét aranybarnára.

Nincsenek megjegyzések: