2009-01-22

Almás béles



Hozzávalók

tésztához
80 dkg liszt (30 dkg teljes kiőrlésű és 50 dkg sima búzaliszt)
50 dkg vaj
kb. 30 dkg nádcukor (vagy fruktóz)
6 tojássárgája +1 fehérje a süti tetejére
2 ek rum
csipet só

töltelékhez
1-1,5kg alma
15 dkg dió
3 ek rum
őrölt fahéj


Elkészítés

1 A tésztához összegyúrjuk a hozzávalókat, majd fél órára félretesszük pihenni.
2 Meghámozzuk az almát és szeletekre vágjuk. 3 ek rummal meglocsoljuk, megszórjuk fahéjjal és ízlés szerint cukrozzuk.
3 Kétfelé osztjuk a tésztát, kinyújtjuk, lefektetjük egy zsírpapírral kibélelt tepsibe. A dió felét ledaráljuk, meghintjük vele a tésztát, rátesszük a lecsepegtetett almát majd erre a maradék kinyújtott tésztát. Megkenjük a tojásfehérjével, megszurkáljuk a tetejét, rászórjuk a többi durvára vágott diót.
4 Kb. 200º-os sütőben 30-40 perc alatt készre sütjük.

Megjegyzés: Fagyival is nagyon finom!

Nincsenek megjegyzések: