2009-03-23

Nyárson grillezett hús



Hozzávalók

80 dkg sertéshús vagy ízlés szerint más hús
1 db kaliforniai paprika
5 db kisebb fej hagyma
5 babérlevél
nyárs

a páchoz
olívaolaj
majoranna
pirospaprika
csipetnyi cayenne-i bors
frissen őrölt fekete bors
tengeri só


Elkészítés

Összeállítom a pácot, majd a kockára darabolt húst 20 percre bepácolom.
Eközben meghámozom a hagymát és félbe- a paprikát pedig kockákra vágom.

Nyársra tűzdelem a hozzávalókat: paprika, húskocka, hagyma, hús, paprika, babérlevél, hús, hagyma... (amíg el nem fogy minden)

Végül pedig készre grillezem a nyársra tűzdelt falatokat.


Megjegyzés: Ennyi hozzávalóból kb. 5 nyársunk lesz. Ha nem áll rendelkezésünkre grillsütő, a sütő grillfokozatán is elkészíthető, de érdemes egy tepsit a nyársak alá tenni ahová csöpögni tud.

Nincsenek megjegyzések: