2010-04-14

Egyszerű medvehagymás kifli



Hozzávalók

600 g kenyérliszt (BL80)
400 g sima búzaliszt (BL55)
30 g friss élesztő
1 ek méz
15 g só
6 dl meleg víz
50 g medvehagymapesto
ízlés szerint egész medvehagymalevelek
1 db kis tojás, kevés tejjel higítva a kenéshez


Elkészítés

1. Oldjuk fel az élesztőt a meleg vízben, a mézzel együtt.
2. A  liszteket szitáljuk össze adjuk hozzá a sót, pestót és a vízben oldott élesztőt.
3. Dagasszuk meg a tésztát és langyos helyen, letakarva, min. 1 órát kelesszük vagy míg a duplájára nő.
4. Gyúrjuk át és kelesszük még fél órán át.
5. Formáljunk kisebb gombócokat és nyújtsunk őket kör alakúra, fektessünk rájuk medvehagymaleveleket, tekerjük fel egyenként és formázzunk kifliket.
6. Kivajazott-lisztezett tepsiben langyos (kb. 30°-os) sütőben kelesszük 20 percen keresztül, azután óvatosan kenjük le a tetejüket a tejes tojással és 175°-on 20-25 perc alatt süssük meg a kifliket.

Nincsenek megjegyzések: