2010-05-08

Burgonyás gnocchi - ezúttal medvehagyma pestóval



Burgonyás gnocchi alaprecept, medvehagymás ízesítéssel.



Hozzávalók
1 kg burgonya
220 g liszt
1 db tojás


medvehagymapesto és vele megegyező súlyú liszt. Én 35-35 g-ot használtam fel.
kevés vaj, reszelt parmezán -opcionális


Elkészítés

1. A meghámozott, feldarabolt burgonyát főzzük meg, majd mikor már nem túl forró akkor nyomjuk át krumplinyomón egy lisztezett gyúródeszkára vagy egy nagyobb tálba.
2. Szitáljuk rá a lisztet, sózzuk meg, üssük rá a tojást és gyúrjunk belőle tésztát. Ha nem sima gnocchit készítünk, akkor adjuk hozzá a pestót is.
Ha nagyon ragadna, akkor tegyünk még egy kis lisztet hozzá.
3. Lisztes kézzel formázzunk ovális golyókat a tésztából, amiket lisztbe mártott villával nyomkodjunk meg, gnocchikat formázva.


4. Dobjuk őket forrásban lévő vízbe, majd ha feljöttek a felszínre akkor már el is készültek.

Lecsepegtetés után diónyi vajjal, reszelt parmezánnal össze lehet forgatni.


Nálunk zöldfűszeres szárnyassal került az asztalra, de előételként vagy valamilyen szósszal együtt főételként is fogyasztható.

2 megjegyzés:

Garffyka írta...

Miért is nem készítettem már régóta? Nem tudom, pedig szeretem nagyon. Most meghoztad a kedvem a gnocchihoz :), köszönöm.

selectfood írta...

Örülök neki! Nekem is nagy kedvencem. :-)